Poster papier

Voordelig en makkelijk poster papier op rol bestellen.
Onderstaand vindt u ons complete assortiment rollen poster papier.

Wij hebben het grootste assortiment poster papier van de Benelux.
Poster papier leveren wij van de merken HP, Evolution en Optiplot.

U kunt eenvoudig het juiste poster papier selecteren door te zoeken op afmetingen, aantal grams of uw printer model.

Show Filters

Poster papier

Poster papier is een goede aanvulling op uw 80 grams of 90 grams standaard plotterpapier. Het poster papier is gecoat plotterpapier en is verkrijgbaar in 120 grams tot en met 200 grams. Het rol poster papier is in verschillende maten verkrijgbaar. Zo hebben wij onder andere A0 poster papier en A1 poster papier. Met poster papier op rol print u gemakkelijk uw eigen posters, reclame uitingen, presentaties of foto's. Posterpapier is ook geschikt voor CAD en GIS toepassingen. Omdat poster papier zwaarder is en een coating heeft worden uw lijntekeningen scherper afgedrukt, is de kleurkracht hoger en gaat het papier langer mee op bijvoorbeeld de werkplaats omdat het minder snel scheurt. Poster papier kan ook verschillende afwerkingen hebben. Zo is er Glossy poster papier op rol en Mat poster papier op rol verkrijgbaar. Een matte afwerking heeft als voordelen dat de print niet spiegelt, vingerafdrukken vrijwel niet zichtbaar zijn en een rustige uitstraling geeft aan het eindproduct. Een glossy afwerking heeft een glanzend oppervlak en spiegelt daardoor. Het wordt veel gebruikt voor het afdrukken van foto's. De prints krijgen er een luxere uitstraling van en hebben een hoge kleurkwaliteit.

Verschillende soorten poster rollen papier

Wij leveren verschillende soorten poster papier direct uit voorraad: Premium poster papier Dit is gecoat papier, spat watervast en is onder andere geschikt voor het afdrukken van full colour posters, presentaties en reclame uitingen. Of bouwtekeningen voor langdurig gebruik. Posterplus Dit papier heeft een coating en is onder andere te gebruiken voor het printen van posters, luxe presentaties of reclame materiaal. Blueback paper Door de blauwe achterkant schijnt dit papier niet door. Het heeft een coating, is spat watervast en het wordt veel gebruikt voor het afdrukken van buitenposters, billboards, festivalaankondigingen en abri posters. Naast deze soorten posterpapier verkopen wij ook fotopapier, wat vaak gebruikt wordt in plaats van posterpapier.

Waarom gecoate papier gebruiken?

Een coating op papier geeft het papier bepaalde kwaliteiten mee. Zo wordt het gewicht zwaarder, kun je een glanzend oppervlak creëren of zorg je dat het papier minder inkt opzuigt waardoor de inkt dus minder uitvloeit. Door kwalitatief beter papier te gebruiken krijg je betere print resultaten uit je plotter.

Soorten poster rollen

Het poster papier is verkrijgbaar op rol. De rol met de minste meters papier is de poster rol 30 meter, de rollen met het meeste meter papier zijn de poster rol 100 meter. Hoeveel papier er op één rol zit hangt af van de dikte van het posterpapier op de rol. Hoe dikker het papier, hoe minder meters er op een rol passen. De poster rollen hebben ook verschillende breedtes. De smalste rollen hebben een afmeting van 500mm in de breedte, hiermee kunt u A2 prints printen. De hiernavolgende formaten zijn het A1 papier met een breedte van 594mm, A1 Oversize papier van 610mm breed, A0 papier van 841mm breed, A0 Oversize papier met een breedte van 914mm en tot slot 42 inch papier met een breedte van 1067mm.

Poster rollen rolkern 5 cm en poster rollen rolkern 7 cm

De poster rollen papier komen met een rolkern van 5cm. Rollen met een rolkern van 7cm zijn beschikbaar op aanvraag. Op de meeste plotters sluit de 5cm rolkern het beste aan. Bij de meeste nieuwe plotters wordt toch een opzetstuk meegeleverd om rollen met een grotere rolkern te kunnen laden.