Gecoat of uncoated papier

Als je voor de eerste keer papier bestelt, krijg je te maken met vele keuze mogelijkheden. Je kunt ons altijd bellen of e-mailen bij vragen maar wij proberen ook zoveel mogelijk online advies te geven.

De kwaliteit van een grootformaat afdruk is sterk afhankelijk van de papier kwaliteit. Coated of uncoated is daarbij een belangrijke keuze.

Coated papier ook wel gestreken papier heeft een gesloten glas oppervlakte. Het is watervast en de inkt trekt niet in het papier. Kleuren worden hierdoor scherper weergegeven en lijnen worden strakker afgedrukt omdat de inkt niet vloeit. De meeste plotters hebben een aparte instelling voor gecoat papier waarbij tot 25% minder inkt wordt gebruikt omdat deze niet wegvloeit.

Uncoated papier (vergelijk baar met standaard 80 grams A4 papier) heeft een open structuur. Het papier is goedkoper dan gecoat papier en vooral geschikt voor de CAD en GIS markt. De inkt trekt letterlijk in het papier. Het plotterpapier is dan ook niet geschikt voor posters en presentaties.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€50

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Installatieservice + advies

Wij helpen u graag bij het installeren en geven u graag deskundig advies.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, vooruit betalen, Bancontact of op rekening.