HP plotterpapier

HP Designjet plotterpapier eenvoudig bestellen. Wij leveren origineel HP plotterpapier en ons voordelige huismerk Evolution.

Onderstaand vindt u de complete lijst met HP Designjet plotters. Kies uw HP Designjet en u krijgt de complete lijst met plotterpapier voor uw printer.

Staat uw HP Designjet niet in de lijst dan kunt u altijd even contact met ons opnemen voor het juiste papier.

HP plotterpapier
Show Filters
Show Filters

Papier voor HP Plotter

Papier voor uw HP plotter is er in veel verschillende soorten, maten en grammen. We zullen daarom kort toelichten welk papier het beste is voor uw doel.

Soorten plotterpapier voor de HP plotter

Allereerst hebben we het eenvoudigste papier, het ongecoate plotterpapier. Dit papier wordt voornamelijk gebruikt voor het afdrukken van lijnen en technische tekeningen. Omdat het dun en eenvoudig is, is het goedkoop in aanschaf. Gecoat papier is gladder en dikker. Prints met grote kleurvlakken worden op gecoat papier van uitstekende kwaliteit, omdat de inkt minder wordt geabsorbeerd. Dit papier is daarom zeer geschikt voor het drukken van bijvoorbeeld posters.

Om precies dezelfde reden is fotopapier ook een geschikt papier voor ontwerpen met grote kleurvlakken en ook voor kleurverlopen. Fotopapier is verkrijgbaar in de bekende glanzende look, maar ook in satijnlook. Satijn fotopapier is minder reflecterend en geeft uw ontwerp een luxe uitstraling.

Canvaspapier is een soort textiel. De textuur van canvas geeft uw afdruk een unieke uitstraling, met name kunstenaars gebruiken dit papier veel.

Wil je je prints printen in de vorm van stickers? Dan is zelfklevend vinyl geschikt voor u. Dit papier heeft een bedrukbare vinyl voorkant en een zelfklevende achterkant. Nadat je op het vinyl hebt geprint, kun je gewoon de beschermfolie eraf halen en het ontwerp op het gewenste oppervlak plakken.

Ten slotte zijn er nog enkele speciale, minder gebruikelijke papiersoorten. Dit zijn onder andere tracingpapier, geel papier en blueback papier. Meer informatie over de specificaties van deze papiersoorten vindt u op de pagina Speciale media.

De verschillende formaten plotterpapier voor HP plotters

Papierrollen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. De breedste papierrollen beginnen bij 44 inch (1118 mm) en 42 inch (1067 mm) breed. Deze worden gevolgd door A0 oversize (36 inch), A0 (23,4 inch), A1 oversize (24 inch), A1 (23,4 inch), B2 (19,7 inch) en A2 (16,5 inch). Afhankelijk van de dikte van de papiersoort, zitten er ongeveer 30 tot 100 meter op de rol. Indien de papiersoort op de rol dikker en zwaarder is, zullen er minder meters op de rol zitten dan wanneer het papier dunner en lichter is. Het gewicht van het papier ligt tussen de 80 en 140 gram, eveneens afhankelijk van de papiersoort. Wij leveren het originele HP plotterpapier en ons voordelige huismerk Evolution.