A2 papier kopen

Bent u opzoek naar A2 papier voor in de plotter, dan bent u bij ons op het juiste adres. A2 papier op rol wordt bij plotterpapieronline.nl direct uit voorraad geleverd. Het A2 formaat papier is ongecoat, standaard opaak bond plotterpapier en heeft een breedte van 420 millimeter. Dit formaat papier wordt ook wel 16,5 inch papier genoemd. Op de rol bevindt zich 50 meter van het papier. In de verpakking bevinden zich 2 rollen van het A2 papier.

Direct A2 papier kopen? Onderstaand staat de gehele collectie A2 papier op rol.

A2 papier formaat

Het formaat van A2 papier wordt uitgedrukt in verschillende maateenheden.

De afmetingen van een A2 formaat papier zijn 420mm bij 594mm. Omdat er in plotters gebruikt wordt gemaakt van papier op rol staat bij A2 papier voor plotters alleen de breedte van het papier vast, namelijk 420 mm. Daarom wordt dit ook vaak 420 mm papier genoemd.

Naast de maten in millimeters wordt er in de technische wereld ook veel gebruik gemaakt van inch als maateenheid. De A2 papierrol heeft een breedte van 16,5 inch. Inch is een engelse maateenheid, 1 inch staat gelijk aan 2,54 centimeter.

De lengte van het papier varieert per papiersoort. Hoe dikker het papier, hoe minder meters er op één rol passen. De lengtes van de papieren op de rol variëren tussen de 30 t/m 100 meter.

Afdrukken op een A2 papierrol

Om op de A2 papierrol te printen, laad je deze eerst in de plotter. Plotters herkennen het papier tegenwoordig automatisch, dus deze herkent dat het een rol A2 papier is. Omdat alleen de breedte van het A2 papier vast staat en de lengte niet, kun je op dit A2 papier ook liggende A1 prints maken.

Een A2 papierrol wordt veel gebruikt voor het afdrukken van banners, posters, winkelruit posters, display prints of voor het maken van moodboards en deze op foamboard te plakken. Het is dus een veelzijdige papier maat.

Ongecoat A2 papier

Papier op rol is verkrijgbaar als gecoat of ongecoat papier. Het A2 papier dat wij verkopen is een ongecoate papiersoort. Het is het Opaak bond plotterpapier. Dit papier is te vergelijken met standaard kopieerpapier. Het is eenvoudig en goedkoop papier om aan te schaffen.

Wilt u simpele prints afdrukken zoals lijntekeningen en/of technische tekeningen, dan is dit papier uitermate geschikt. Dit ongecoate papier is niet afgewerkt met een speciale laag en neemt iets meer inkt op. Hierdoor is het minder geschikt voor het afdrukken van grote kleurvlakken en kleurovergangen. Voor het printen van bijvoorbeeld foto’s in uitstekende kwaliteit en detail kiest u het best voor een van onze gecoate papieren.

Tekenpapier op rol

Een A2 papierrol hoeft niet per se in de plotter geladen te worden, dit papier op rol kan namelijk ook gebruikt worden als tekenpapier op rol. Ontwerpers en tekenaars gebruiken het regelmatig om op te schetsen of tekenen, maar dit papier wordt ook op kindertafels gebruikt. Zo trekt u gemakkelijk een lang stuk papier over de tafel heen, waar de kinderen heerlijk kunnen tekenen en kleuren op de gehele tafel.

Niet alleen het A2 plotterpapier wordt hiervoor gebruikt, maar ook het A1 plotterpapier 80 grams, A1 oversize plotterpapier 80 grams , A0 plotterpapier 80 grams en A0 oversize plotterpapier 80 grams.

Printen op A2 papier

Plotterpapier in A2 formaat op rol kan worden gebruikt in de A1 plotters, maar ook in plotters groter dan A1 formaat. Grotere plotters kunnen zich automatisch aanpassen aan de breedte van de geladen rol. Wilt u een A1 plotter kopen, dan kan dit bij ons op de website www.plotterwinkel.nl.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€50

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Installatieservice + advies

Wij helpen u graag bij het installeren en geven u graag deskundig advies.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, vooruit betalen, Bancontact of op rekening.