Plotterpapier makkelijk online bestellen | A0 plotter papier | A1 plotter papier

Wij hebben het grootste assortiment plotterpapier van de Benelux. Doordat wij groot inkopen en een eigen voorraad houden kunnen wij voordelig en snel leveren in België en Nederland.

Wij leveren A1 en A0 plotterpapier en diverse oversize maten zoals 36 en 24 inch plotterpapier.

In onderstaande tabel vindt u de standaard ISO afmetingen die wij leveren.

A-Standaard (breedte)mm (Breedte)inch (Breedte)Meest gebruikt
 A0 Oversize 914 mm 36 inch X
 A0 841 mm 33,1 inch 
 A1 Oversize 610 mm 24 inch X
 A1 594 mm 23,4 inch 
 A2 420 mm 16,5 inch 

Verschillende dikten plotterpapier

De dikte wordt bij papier uitgedrukt in het aantal gram per vierkante meter. Plotterpapier is verkrijgbaar vanaf 80 gr / m2. Dit is vergelijkbaar met een standaard vel papier dat ook door een kopieerapparaat wordt gebruikt. Hoe dikker het papier dat gebruikt wordt, hoe steviger de print is en hoe langer deze meegaat.

Met bijvoorbeeld CAD/GIS of bouwtekeningen die langere tijd gebruikt worden zie je dat er vaak gebruikt gemaakt wordt van 120 grams papier. Dit papier is net iets steviger waardoor deze minder snel scheurt.

Op onze website kun je eenvoudig zoeken op het gewenste aantal grams.

Plotterpapier Gecoat en Ongecoat

Het verschil tussen gecoat en ongecoat plotterpapier is dat gecoat papier is voorzien van een oppervlakte behandeling. Het oppervlakte van het plotterpapier wordt hierdoor glad en inktdruppels vloeien niet uit.

Gecoat plotterpapier is vooral geschikt voor afdrukken met grote kleurvlakken zoals 3D presentatie en tekeningen die in een vochtige omgeving worden gebruikt. Daarnaast worden gecoate papieren ook gebruikt bij het afdrukken van Posters en Foto’s.

Ongecoat plotterpapier is een stuk voordeliger in aanschaf dan gecoat plotterpapier. Omdat het papier dunner is omdat de coating ontbreekt, is het ook gemakkelijker te vouwen en op te bergen. Omdat de oppervlakte van dit papier niet gesloten is vloeit de inkt wel meer. Daarom is dit papier ook niet geschikt voor het afdrukken van foto’s, posters of grote kleurvlakken.

Mat, glanzend of satin foto plotterpapier

Onder de gecoate papieren heb je ook papiersoorten met een afwerking over de coating. Zo is er bijvoorbeeld mat, glanzend en een satijnen afwerking op uw fotopapier of posterpapier.

Mat plotterpapier wordt ook gebruikt voor technische tekeningen. Mat papier is vergelijkbaar met een standaard vel papier uit de kopieermachine zonder glans. Echter is papier met een matte afwerking wel gecoat papier. Standaard kopieerpapier is niet gecoat.  Dit gecoate en matte papier heeft dus een matte uitstraling zodat het oppervlak niet spiegelt. Maar het is wel gecoat, waardoor het afdrukken van lijnen dus nog scherper en beter is en u hier ook vlakvullingen en grote kleurvlakken op kunt drukken.

Glanzend A0 papier wordt gebruikt voor presentaties van technische en 3D tekeningen in Fullcolour. Dit gecoate papier met glossy uitstraling wordt veel gebruikt voor het afdrukken van foto’s, magazines, posters of andere reclame uitingen. Door de glossy finish krijgt de print een andere uitstraling. Een glossy finish spiegelt dan ook, net zoals je bij veel tijdschriften ziet.

Daarnaast is er ook papier verkrijgbaar met een satijnen uitstraling. Dit heeft dezelfde eigenschappen als de glossy en matte fotopapieren, alleen is de afwerking met een satijnen glans. Dit spiegelt niet zo erg als de glossy papieren, maar wel meer dan de matte papieren. De satijnen look geeft de print een luxe uitstraling.

Fotopapier wordt veel gebruikt voor het afdrukken van A0 posters en reclame uitdrukkingen.