A1 papier kopen

Op plotterpapieronline.nl vindt u gemakkelijk het juiste A1 papier door te zoeken op printer model, papier gewicht of het formaat van het papier. Al ons papier wordt direct uit voorraad geleverd.

Wij verkopen niet alleen A1 papier op rol (594 mm papier, 23,4 inch). Wij hebben ook A1 oversize papier. A1 oversize papier is 24 inch papier op rol (610 mm papier). Het is net een maatje groter en past in alle 24 inch plotters of groter. Omdat dit papier iets groter is kunt u hier ook A1 kaders op afdrukken. Met standaard A1 papier kan dit niet omdat de printer enkele millimeters marge nodig heeft voor het printen. A1 oversize is dan ook het meest gebruikte papier.

Klik hier voor onze collectie A1 oversize papier

Klik hier voor onze collectie A1 papier op rol.

Direct A1 papier bestellen? In onderstaande lijst staat al het A1 papier op rol.

A1 papier formaat

Papier formaat wordt uitgedrukt in het standaard ISO formaat. Deze waarden worden uitgedrukt in millimeters en inches.

A1 formaat papier op rol heeft een breedte van 594 mm (23,4 inch A1 papier) of 610 mm (24 inch A1 oversize papier). Zoals hierboven al vernoemd kunt u op het A1 oversize papier ook A1 kaders printen maar ook bijvoorbeeld dubbel A1 prints maken. De lengte van de print is variabel omdat deze op een rol zit. U kunt de print dus zo lang maken als de rol papier die in de printer zit.

A1 formaat in cm

ISO A formaten voor papier worden ook vaak in centimeters aangegeven. De breedte van een rol A1 papier is dan 59,4 cm. En dat van A1 oversize papier is 61,0 cm. Op onze website kunt u eenvoudig het juiste papier kiezen door te sorteren op onder andere papierformaat.

A1 papier formaat in inch

Veel tekenprogramma’s voor onder andere CAD maken gebruik van inches als maateenheid. Het is een Engelse maateenheid die veel wordt gebruikt in de technische wereld. 1 inch is ongeveer 2,54 centimeter. Op onze website worden de papiermaten ook altijd aangeduid in inches. Zo weet u zeker dat u het juiste papier besteld. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op, dan helpen wij u bij uw keuze.

A1 papier gewicht

Het gewicht van papier wordt altijd uitgedrukt in grams per m2. A1 papier is verkrijgbaar vanaf 80 grams. 80 grams papier is vergelijkbaar met standaard print en kopieer papier dat veel gebruikt wordt in kopieerapparaten en kantoorprinters.

80 grams en 90 grams papier is het meest verkochte A1 papier. Het wordt veel gebruikt voor het afdrukken van onder andere technische tekeningen. Voor afdrukken die langere tijd gebruikt worden raden wij aan om een zwaarder papier te gebruiken zoals 120 grams. Dit papier is dikker en gecoat waardoor het langer mooi blijft en minder snel kreukt.

De verschillende soorten A1 papier op rol

A1 Plotterpapier is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo heb je gecoat plotterpapier (coated plotterpapier), ongecoat plotterpapier (uncoated plotterpapier), glanzend papier, mat papier en papier met een glossy of satin afwerking.

Ongecoat A1 papier (uncoated plotterpapier)
Dit is standaard papier zonder extra afwerking. Inkt vloeit meer uit en het papier neemt meer inkt op dan zwaardere papieren. Maar het papier is wel erg goedkoop. Het wordt veel gebruikt voor het afdrukken van kantoorprints en technische CAD en GIS ontwerpen.

Opaak Bond plotterpapier
Opaak Bond papier
CAD Final plotterpapier
CAD final papier
Geel papier
Geel papier

Gecoat A1 papier (coated plotterpapier)
Dit papier heeft een speciale behandeling gehad waardoor het oppervlak gladder is en de inkt bijna niet uitvloeit. Dit papier wordt vaak gebruikt wanneer er afdrukken gemaakt worden met grotere kleurvlakken, of voor prints die langere tijd gebruikt worden.

poster papier
Poster papier
Zelfklevend coated papier A1 oversize
Zelfklevend papier
Foto papier
Fotopapier
Blueback papier
Blueback papier

Glanzend, mat, satin en glossy A1 plotterpapier
Al deze soort papieren zijn gecoat. Glanzend of mat papier geeft een andere uitstraling aan jouw print. Glanzend reflecteert sneller in de zon en ziet er luxe uit. Mat papier geeft een rustige uitstraling en weerkaatst niet in de zon, hierdoor blijft het goed leesbaar.

Daarnaast kan gecoat papier nog een speciale afwerking hebben zoals satin of glossy. Satin geeft een parelmoer achtige uitstraling waardoor de print er direct luxer uitziet. Glossy geeft het meer de uitstraling van een magazine. Het wordt vaak gebruikt bij het afdrukken van fotos’s.

Printen op A1 papier

U kunt uw A1 papierrollen laden in een A1 plotter, maar ook in plotters groter dan A1 formaat. Grotere plotters kunnen zich automatisch aanpassen aan rollen kleiner dan zichzelf. Een A1 plotter kopen doet u bij ons op de website www.plotterwinkel.nl.