Canvas

Voordelig en makkelijk Canvas op rol bestellen.

Onderstaand vindt u ons complete assortiment rollen Canvas.
Wij leveren zowel 100% katoen als syntetische canvas.

Canvas leveren wij van het kwaliteitsmerk Evolution.

U kunt eenvoudig de juiste Canvas rollen selecteren door te zoeken op afmetingen of uw printer model.

Show Filters

Printen op canvas rollen

Het printen op canvas rollen wordt veel gedaan door kunstenaar, voor het afdrukken van schilderijen, portretten en andere kunst. Ook wordt dit canvas papier veel gebruikt door fotografen. Ze printen hun foto’s af op het canvas fotopapier om vervolgens de prints aan bijvoorbeeld bedrijven of particulieren te verkopen. Zij hangen canvas fotopapier met eigen prints erop vervolgens op in kantoorruimtes of in de woonkamer aan de muur. Behalve voor kunst en foto’s, kunt u dit canvas papier ook gewoon gebruiken voor het afdrukken van bijvoorbeeld reclame-uitingen, het canvas printpapier geeft een originele textuur aan uw prints. Canvas papier is verkrijgbaar als katoen canvas op rol en synthetisch canvas op rol.

Wat is het verschil tussen katoenen, synthetisch en polyester canvas?

Het grootste verschil tussen katoenen, synthetisch en polyester canvas rollen, is dat deze van verschillende materialen zijn gemaakt. Hierdoor zien ze er ieder anders uit en voelen ze anders aan.

Beginnend bij het canvas met de meest natuurlijke uitstraling; Canvas cotton artist. Dit katoenen canvas is van katoen vezels gemaakt. Dit canvas heeft een matte coating laag op het oppervlak om hem print baar te maken. Uw prints krijgen op dit canvas papier een originele textuur door zijn grove en natuurlijke uitstraling.

Het hiernavolgende canvas is het synthetische canvas. Het synthetische canvas is van een plastic vezel gemaakt en voelt daardoor ook aan als een soort plastic. Het synthetische canvas heeft het een vastere structuur waardoor prints scherper op dit canvas printpapier worden afgedrukt. Dit canvas geeft uw prints een luxere uitstraling, ook is het goedkoper in aanschaf.

Tot slot het polyester canvas. Polyester is een synthetische stof en daarom ook van plastic vezels gemaakt. Polyester canvas printpapier is de goedkoopste oplossing van de drie canvassen op rol. Het is makkelijk op te spannen en ideaal voor schilderijen, portretten, foto’s en reclame producties.

Soorten canvas rollen in ons assortiment

Wij leveren 3 soorten canvas rollen in verschillende formaten. Canvas cotton artist, Canvas synthetic artist, Premium polyester canvas.

Canvas cotton artist is beschikbaar in A0 oversize en A1 Oversize formaat. Het Canvas synthetic artist is beschikbaar in alleen A0 Oversize en tot slot het Premium Polyester canvas, beschikbaar in A0 Oversize, A1 Oversize en 44 inch papier.

Canvas papier bedrukken

Printen op canvas doet u met een grootformaatprinter. Grootformaatprinters zijn onder te verdelen in twee categorieën; technische plotters en grafische plotters.

Om canvas papier te bedrukken gebruikt u het beste een grafische plotter. Deze grafische plotters hebben, in vergelijking tot de technische plotters, meer cartridges. Doordat deze plotters meer cartridges hebben, kunnen ze kleurenprints in de beste kwaliteit afdrukken. Koop uw grafische plotter op onze website www.plotterwinkel.nl.