Zelfklevend vinyl

Zelfklevend vinyl is een soort stickerpapier. Het vinyl heeft aan één zijde een plak laag en de andere zijde wordt bedrukt. Door de achterste beschermlaag te verwijderen kunt u de afdruk opplakken op een glad oppervlak.

Het zelfklevend vinyl bestaat namelijk uit twee delen. Een lijmlaag en een backing. De lijmlaag zit op het zelfklevend vinyl dat u kunt bedrukken. De lijmlaag wordt beschermd met een backing. Wanneer u deze backing verwijderd komt de kleefrand tevoorschijn en kunt u de print opplakken op een daarvoor geschikte ondergrond.

Zelfklevend vinyl bedrukken

Het zelfklevend vinyl kunt u bedrukken met uw eigen plotter. Dit stickerpapier op rol kunt u gemakkelijk in de printer laden. U kunt nu al uw eigen ontwerpen op het zelfklevend vinyl printen. Vervolgens wordt de print in full colour opgebouwd, meestal gebeurd dit door de kleuren CMYK (Cyaan, Magenta, Geel, Zwart) te gebruiken. Maar sommige printers beschikken over meer kleuren cartridges dan de standaard CMYK.

Zelfklevend vinyl is geschikt voor

Prints op zelfklevend vinyl worden veel gebruikt voor het maken van onder andere prijsstickers, banners, logo stickers, promoties, foto’s, labels en andere reclame uitingen.

De eigenschappen van zelfklevend vinyl

Het voordeel van zelfklevend vinyl ten opzichte van zelfklevend papier is dat het beter bestand is tegen water. Zelfklevend papier wordt sneller nat, laat los en gaat schilferen. Zelfklevend vinyl is spat water vast en voorzien van een coating waardoor dit papier sterker is en langer goed blijft. Het is ook zwaarder van gewicht en daardoor ook dikker dan zelfklevend papier. Deze coating is bij zelfklevend vinyl meestal een soort plastic laagje dat over het papier heen zit.

Verschillende soorten zelfklevend vinyl

Zelfklevend vinyl op rol is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en verschillende maten.

Zelfklevend vinyl mat 36 inch heeft een matte afwerking waardoor de print niet spiegelt en een rustige uitstraling krijgt

Zelfklevend vinyl glossy 36 inch heeft een glanzende afwerking, te vergelijken met de glossy omslagen van veel magazines. Het geeft een luxe uitraling.

Zelfklevend vinyl transparant 36 inch is transparant. Hierdoor kunt u prints maken waarbij de achtergrond transparant is in plaats van wit.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€50

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Installatieservice + advies

Wij helpen u graag bij het installeren en geven u graag deskundig advies.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, vooruit betalen, Bancontact of op rekening.